+31 (0)40 240 58 50
mail@lapento.nl

De rebel in ons sterft nooit

Het gaat om de instelling die we hebben. We weten dat de wereld vooruit blijft gaan en dus blijft veranderen.

Ons verhaal

Bij Lapento zijn we meer dan alleen een bedrijf – we zijn een team van gepassioneerde technische ondernemers die geloven in de kracht van verbinding. Ons verhaal begint met onze oprichter, Thijs Dorssers, wiens ondernemerschap teruggaat tot zijn overgrootvader die in 1900 een sigarenfabriek startte in Tegelen, Limburg. Dit bedrijf, dat een van de sigarenmerken voerde onder de naam Lapento, groeide uit tot een onderneming met 70 medewerkers.

In de jaren ’70 nam Thijs’ opa het roer over en ondanks de uitdagingen, bleef hij ondernemen. Hij ging verder met het verhuren van wasmachines, auto’s en uiteindelijk het runnen van een taxibedrijf. Deze rijke geschiedenis van veerkracht en ondernemerschap zit in ons DNA en inspireert ons om elke dag het beste te geven.

Thijs, nu woonachtig in Valkenswaard, een stad met een rijke geschiedenis in de sigarenindustrie, zet deze familietraditie van ondernemerschap voort. Vanuit onze thuisbasis op de High Tech Campus in Eindhoven, in het hart van de Brainport regio, werken we samen met technische ondernemers om hun bedrijven te laten groeien en bloeien.

We begrijpen de uitdagingen en kansen van het ondernemerschap en zijn er om je te begeleiden, adviseren en ondersteunen bij elke stap van je ondernemersreis. We hebben een unieke aanpak ontwikkeld om technische ondernemers te helpen. Met onze Lapento-model, Groeipad en Coastr tool, bieden we een op maat gemaakte begeleiding die past bij jouw specifieke behoeften. We kijken verder dan alleen techniek en richten ons op alle aspecten van je bedrijf, van teamdynamiek en financiën tot commercie en strategie.

Bij Lapento zijn we trots op wat we doen en zijn we toegewijd aan het helpen van technische ondernemers om hun volledige potentieel te bereiken. Samen bouwen we aan de toekomst van morgen.

Onze missie

Bij Lapento streven we ernaar om technische ondernemers te helpen hun bedrijven te laten groeien door hen te ondersteunen op alle aspecten van het ondernemerschap. We geloven in de kracht van verbinding tussen mensen en technologie, en we zijn er om de technische ondernemer te begeleiden, te adviseren en te ondersteunen bij het navigeren door de uitdagingen van het ondernemerschap. Samen bouwen we aan de toekomst van morgen.

Onze visie

Onze visie is om een betrouwbare partner te zijn voor technische ondernemers, hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken en succesvolle, duurzame bedrijven te bouwen. We streven ernaar om een impact te maken in de maak- en hightech mkb-sector door innovatieve oplossingen en begeleiding te bieden die verder gaan dan alleen techniek. We zijn vastbesloten om de toekomst van morgen vorm te geven.

Wil je met de PENTO-analyse aan de slag binnen je MKB bedrijf?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.